Beskrivelse
Denne Sneleopard fra Hansatoy er en af de smukkeste af deres kreationer
Hansatoy, og kaldet Hansa Creation, er verdens største producent af plysdyr i skala 1:1 fra spurve til gigantiske elefanter.
Programmet består af mere end 3000 forskellige dyr. (Vi har dog „kun“ ca 400 dyr på lager i Danmark)
Hansa dyr ligner de ægte så meget, at du på meters afstand ofte ikke kan se forskel.
Dyrene bruges både privat, men også i stor udstrækning af firmaer og institutioner som blikfang i udstillinger, på messer etc.
Firmaer som Coca Cola, 20th Century Fox og mange andre benytter HansaCreation i markedføring og film
Alle dyrene er håndlavede, og der bruges mellem 5 og 20 forskellige materialer til hvert dyr.
Se plancen her hvordan dyrene er skabt

Fabrikken på Fillipinerne. Vi besøgte den i 2010.
Det er en af de mest moderne fabrikker i landet med ordnede forhold.
Pas på naturen.
HansaToy / HansaCreation tænker på naturen
og benytter genbrug hvor det er muligt.
Se video med Hansatoy plysdyr fra vores messe
Fakta om sneleoparden i den virkelige verden:
Sneleoparden – bjergenes sky ånd
Sneleoparden (Panthera uncia), også kendt som „bjergenes spøgelse“, er et af verdens mest sky og fascinerende rovdyr. Denne majestætiske kat lever i nogle af de mest barske og ufremkommelige bjergområder i Centralasien, herunder Himalaya, Pamir, Tian Shan og Altaj-bjergene. Sneleoparden er berømt for sin smukke, tykke pels, kraftige bygning og evne til at overleve i ekstrem kulde og utilgængeligt terræn.
Sneleoparden har en grålig eller røgfarvet pels med mørke rosetter og pletter, hvilket giver den fremragende camouflage i de stenede og sneklædte omgivelser, hvor den færdes. Pelsen er både lang og tæt, og fungerer som isolering mod kulde. Halen er usædvanligt lang og busket – op til en meter – og bruges både til balance, når katten springer over klipper og kløfter, og som „tæppe“, den kan vikle om sig selv, når den hviler i kulden.
Arten er mellemstor sammenlignet med andre store kattedyr. En voksen sneleopard vejer typisk mellem 25 og 55 kilo, men kan i sjældne tilfælde veje op mod 75 kilo. Den har korte forben og længere bagben, hvilket giver den en fænomenal springkraft – sneleoparden kan springe op til 15 meter i ét sæt.
Sneleoparden er en enspænder og mest aktiv ved daggry og skumring (krepuskulær). Den lever af byttedyr som blåfår, ibex (vildged), murmeldyr og mindre pattedyr. Den er en effektiv jæger og angriber gerne fra skjul, hvor den udnytter sin camouflage og terrænets konturer til at komme tæt på byttet.
På trods af dens fysiske styrke og overlevelsesevner er sneleoparden truet. Der vurderes at være færre end 7.000 individer tilbage i naturen, og arten er klassificeret som „sårbar“ på IUCN’s rødliste. De største trusler mod sneleoparden er tab af levesteder på grund af menneskelig aktivitet, krybskytteri og konflikter med hyrder, der forsøger at beskytte deres husdyr. Klimaændringer spiller også en rolle, da de kan forandre de økosystemer, hvor sneleoparden færdes.
Flere organisationer arbejder for at beskytte sneleoparden gennem projekter, der kombinerer naturbevarelse med lokalbefolkningens interesser. Et eksempel er etablering af „rovdyrvenlige“ husdyrhold, hvor hyrder kompenseres økonomisk, hvis deres dyr tages af en sneleopard. Derudover forsøger man at forbedre lovgivningen mod krybskytteri og styrke uddannelse og bevidsthed om sneleopardens rolle i økosystemet.
Sneleoparden har også en særlig plads i kulturen i de områder, hvor den lever. I mange centralasiatiske samfund ses den som et symbol på styrke, mystik og mod. Den er blevet portrætteret i både kunst, mytologi og nyere populærkultur, men den forbliver et dyr, som kun de færreste nogensinde får at se i det fri.
Sneleoparden er et symbol på naturens vilde skønhed og skrøbelighed. At bevare denne gådefulde kat er ikke kun vigtigt for biodiversiteten, men også for at bevare den rige kultur og naturlige arv i verdens bjergområder.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.